Upp till val!

Insändare 30.3.2023

Nu på söndag är det ni, bästa läsare, som avgör Finlands linje de kommande fyra åren. Din röst avgör om vi får en riksdag och regering som prioriterar service på svenska. Valresultatet styr om det finns pengar för vägunderhåll, utbildning och vård också på den österbottniska landsbygden. Nästa riksdag fattar beslut om vår rovdjurspolitik och om vårt skogsbruk. På söndag kan den som inte redan utövat den högsta beslutsmakten i Finland, rätten att rösta i fria val, göra det.

Jag ställde mig till förfogande i valet för att jag kände en stark beställning på min kandidatur. Den känslan har stärkts under de senaste veckorna efter att jag träffat mänskor som berättat om sin vardag, gett goda förslag till reformer och berättat vad de tycker nästa riksdag borde prioritera.


Jag är tacksam för alla människomöten.
Jag har lyssnat på uppbyggande kritik och jag har fått uppmuntran. Jag har mött väljare som konstaterat att vi hade lite olika syn i någon fråga men i det stora hela står rätt nära varandra. Jag har lärt mig mycket och jag vill gärna fortsätta med att använda den kunskapen och föra de österbottniska väljarnas talan i Finlands riksdag.

Nu har väljarna makten. Jag står ödmjukt till förfogande och jag är beredd att ta itu med alla utmaningar om österbottningarna så önskar. Valet är ditt.

Christoffer IngoComment